Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z rzodkiewką i zielonym ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek zielony 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z rzodkiewką i zielonym ogórkiem

Rzodkiewki i zielony ogórek opłukać i pokroić w kostkę razem ze skórką. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć umytą, osączoną i podartą na kawałki sałatę lodową, rzodkiewki, zielony ogórek i czosnek. Dodać oliwę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 15 minut.

Sałatę można podawać do dań z grilla oraz wszelakich mies pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak