Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
śmietana 1 szklanka
pieczarki 30 dag
wino czerwone 1 szklanka
cebula 3 szt
czosnek ząbki 2 szt
papryka mielona 3 łyżeczki
pomidor 3 szt
majeranek 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca i pieczarki pokroić w kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki, serca, rozgnieciony czosnek i dusić przez kwadrans. Wlać wino, dodać obrane ze skórki pomidory i dusić około 40 minut. Przyprawić do smaku, połączyć ze śmietaną. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 13.10.2013 20:48
musze spróbować
Iwusia 11.06.2013 23:26
smaczny gulasz
Seba 20.07.2012 12:21
bardzo lubię takie gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak