Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa nadziewana

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1,5 kg
słonina 10 dag
cebula 2 szt
grzybki marynowane 1 szklanka
mięso mielone 40 dag
jaja 1 szt
smalec 2 łyżki
pomidory 6 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
jaja 1 szt
ziele angielskie 10 szt
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa nadziewana

Mięso przekroić tak aby powstał duży płat, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać jajko, tartą bułką, cebulę posiekaną i podduszoną razem z grzybkami na połowie smalcu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozłożyć na płat mięsa. Zwinąć w rulon, obwiązać mocno nitką i obrumienić na pozostałym smalcu. Przełożyć do rondla, włożyć ziele angielskie, liść laurowy, pokrojone warzywa, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok 1h. Pod koniec dodać śmietanę. Wyciągnąć mięso, sos zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 28.06.2012 21:03
pyszna!
ankaryba 14.06.2012 17:10
smaczna :-)
anulka69 02.04.2012 14:35
niezła
anulka69 02.04.2012 14:35
niezła
olkaaa 28.03.2012 07:43
super
tomek18 22.12.2011 21:02
pyszna napewno
Gosia32
Gosia32 17.06.2011 09:13
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak