Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron spagetti z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 250 gram
mięso wieprzowe 250 gram
włoszczyzna 250 gram
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka natka do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron spagetti z mięsem

Mięso płuczemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą, doprawiamy i podgotowujemy - aż będzie miękkie, dodajemy włoszczyznę (bez kapusty) i dalej gotujemy.
Ugotowane mięso i włoszczyznę mielimy maszynką.
Na patelni podgrzewamy oliwę - wykładamy zmielone mięso, warzywa, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy, mieszamy wszystko i zagotowujemy.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzamy i wykładamy na talerze - mieszamy z mięsem. Siekamy natkę pietruszki i posypujemy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak