Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
jabłka 50 dag
smalec 1 łyzka
majeranek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z jabłkami

Kaczkę natrzeć solą i majerankiem. Jabłka pokroić w ćwiartki, napełnić kaczkę i zeszyć. Mięso posmarować smalecem, na niej ułożyć platerki boczku. Położyć na brytfannie obłożyć ziemniakami oprószonymi solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika, gdy się zrumieni skropić wodą i dopiec (ok 1h). Upieczoną kaczkę ułożyć z ziemniakami na półmisku i oprószyć zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.06.2013 17:54
bardzo pyszne jedzonko
olkaaa 24.04.2013 07:43
uwielbiam kaczkę
jeanette_v 17.04.2012 20:23
Rewelacja!.
romanrafal
romanrafal 14.04.2012 14:08
świetna
mehia 25.03.2011 18:41
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak