Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z kiełbaską

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
warzywa mrożone do smaku
ziemniaki 2 szt
kiełbasa chuda 10 dkg
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z kiełbaską

Kostkę bulionową rozpuścić w wodzie. Zagotować i wrzucić mrożone warzywa (kalafior, marchew, pietruszka, fasolka). Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Wrzucić kilka ziaren pieprzu i zagotować. Na końcu wrzucić kiełbasę posiekaną w kostkę, wszystko gotować do miękkości warzyw. Następnie w 2 łyżkach mleka wymieszać 2 łyżeczki mąki. Wlać do zupy i wymieszać – będzie gęstsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 18.12.2011 11:48
super
Emilia21 18.12.2011 11:48
super
Mysiunia 12.09.2011 18:46
smaczna:)
Jolanta40 22.12.2010 22:25
wrobiłam jarzynową z pulpecikami, ale z kiełbasą też musi być ciekawa
Iwusia 22.12.2010 22:07
Pyszna zupka :)
Kate131 22.12.2010 10:55
ciekawa z ta kiełbaską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak