Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg faszerowany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1
cebula 1
marchewka 2
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg faszerowany

Ściągnąć z pstrąga skórę uważając, żeby się nie porwała, płetwy od spodu obciąć, oskrobać skórę z resztek mięsa. Czaszkę głowy zostawiamy razem ze skórą. Mięso oddzielić od ości. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na masełku. Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce i dorzucić do cebuli. Rybie mięso i cebulę z marchewką mielimy maszynką, dodajemy jaja, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy tak jak mięso na kotlety mielone. Nadziewamy łyżką skórę, zostawiając pod skórą trochę luzu, bo podczas pieczenia masa trochę wyrośnie. Skórę zszywamy. Do nagrzanego do 160 stopni piekarnika wkładamy na blasze rybę, polewamy olejem i p[osypujemy przyprawą. Piec rybę 40-50 min.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.12.2012 19:05
pyszne danie
Misiakova 05.06.2012 13:31
pycha
Katarzyna59 10.05.2012 09:40
apetyczny
Grazyna0211 20.04.2012 15:08
pyszne danie
Grazyna0211 20.04.2012 15:07
pyszne danie
mela25 16.04.2012 07:46
rewelacyjnie wygląda
dianix 10.04.2012 13:51
rewelacyjny pstrag
IrenaM 29.03.2012 18:32
wow ale danie - super
fictor123 09.03.2012 12:00
super
Renia1 26.02.2012 14:50
rewelacyjny i jaki uroczysty
Beatris 22.02.2012 10:52
Taką rybkę to i ja bym zjadła.
Adamorek 18.02.2012 09:39
rewelacja
senninha 16.02.2012 12:26
oj tak i własnoręcznie złowiony najlepiej :) wtedy jego smak jest bajeczny!
barbara11561 15.02.2012 07:38
pyszna rybka
Norgiusz 13.02.2012 08:07
pychota
Norgiusz 13.02.2012 08:07
pychota
Wacław 08.02.2012 10:29
pyszna rybka !
Ada-Gaba 08.02.2012 07:25
wyśmienite
gosia561 27.01.2012 13:09
?wietnie podany
Kuchareczka2 27.01.2012 13:05
cos wspanialego
anemon 12.01.2012 08:58
Świetny sposób na podanie ryby.
olkaaa 04.01.2012 07:44
wygląda niezwykle apetycznie
gacopierz23 10.12.2011 20:37
ekstra
ziutula
ziutula 24.11.2011 17:38
zjadłabym taką rybke...
Renia1 23.11.2011 17:44
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak