Pomidory nadziewane groszkiem i szynką

Pomidory nadziewane groszkiem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    6 sztuk
  • groszek konserwowy

    1|2 puszki
  • majonez

    15 dag
  • szynka konserwowa

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, ścinamy wierzchy i wydrążamy małą łyżeczką miąższ. Wnętrze pomidorów oprószamy solą i pieprzem. Groszek odsączamy , szynkę kroimy w kostkę , mieszamy z groszkiem i majonezem , doprawiając sola i pieprzem . Możemy tez dodać posiekanej natki pietruszki i koperku. Napełniamy wydrążone pomidory farszem i nakrywamy ściętymi wierzchami. Układamy na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika154

04.07.2011 19:08
extra

marta639

18.09.2010 12:45
Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat