Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK SZWAJCARSKI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1/3 szkl.
mąka pszenna 1/2 szkl.
masło 250 g.
skórka z 2 cytryn
śmietana kremówka 1 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 8

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK SZWAJCARSKI

Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, mąki, skórkę z cytryn. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Przelać do formy, piec ok. 40 min w temp. 170 stopni C. Na wierzch wystudzonego ciasta wyłożyć bitą śmietanę oraz dżem, ewentualnie świeże owoce. Najlepiej jednak śmietanę oraz owoce położyć na ciasto zaraz przed zjedzeniem ;). SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 21.01.2011 12:19
spód jest wierzch jest a środek
alaaa 23.12.2010 18:11
na pewno bez sera czy zapomniałaś wpisać??
misia53 23.12.2010 15:12
Pewnie Szwajcarka tak wymyśliła i sernik bez sera nam upichciła.
Natalia/tubisiek 23.12.2010 08:10
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak