Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 4 łyżki
sól do smaku
mąka 1 szklanka
kefir 1 szklanka
jaja 3 szt
olej do smażenia
bakłażan
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w cieście

Bakłażany obrać, pokroić w plastry, oprószyć solą. Z mąki, mleka, jajek, sody zrobić ciasto. Plastry bakłażana zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na oleju. Wyłożyć na półmisek, polać miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.12.2012 12:24
fajne
rosik93 21.12.2010 23:42
Musi super smakować bakłażanik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak