Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
Biszkopty 20 dag
Masa serowa 1 kg
cukier 25 dag
jaja 5 szt
cynamon 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z cynamonem

Biszkopty rozkruszyć, połączyć z roztopionym masłem, dodać cynamon, cukier waniliowy, wymieszać. Powstałym ciastem wyłożyć dno tortownicy. Do masy serowej dodać żółtka, ubitą pianę z białek z cukrem, budyń śmietankowy, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto w tortownicy, wyrównać. Piec około 1h w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 13.05.2016 07:30
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 09.03.2014 22:12
Fajne połączenie.
Łukasz15 05.10.2012 17:56
Pyszny
Katarzyna59 04.09.2012 10:43
pyszne
andzia123 17.07.2012 15:25
ja jestem zachwycona
anulka69 15.12.2011 10:10
pycha
Iwona51
Iwona51 13.08.2011 08:57
smaczny serniczek
mehia 17.02.2011 13:21
uwielbiam serniki :)
rosik93 21.12.2010 23:46
Pyszny.!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak