Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soi.

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 1/2 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
cebula 2 szt
zielenina 1 garść
jajko 3 szt
sos sojowy 1 łyżka
olej 4-5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
sól do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soi.

Soję namoczyć i ugotować - wywar zachować.
Warzywa ugotować, a cebulę zeszklić na oliwie.
Soję i warzywa przekręcić 2 razy przez maszynkę.
Masę włożyć do miski,dodać jajka,zieleninę i przyprawy - wlać olej i wymieszać.
Jeżeli masa jest bardzo gęsta dolewamy wywaru z gotowania soi.
Dwie małe blaszki wyłożyć pergaminem i napełnić je masą do 3/4 wysokości.
Piec od 1,5 do 2 godzin w temp.180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.02.2014 20:41
fajny ten pasztet :)
Motorek 14.06.2013 07:40
muszę wypróbować
kuklik 11.04.2013 17:16
takiego nie jadłam
Stenka 30.01.2013 09:41
zrobię
Grażyna13 07.12.2012 16:50
To musi być pyszne :)
caralajna 04.12.2012 16:30
pycha, :)
Anio?eczek 02.05.2012 11:55
super pasztet :)
jeanette_v 02.05.2012 10:18
Super!.
anemon 28.03.2012 08:09
Świetna odmiana dla mięsnego pasztetu.
misia53 21.11.2011 00:14
świetny
Justa32 30.09.2011 21:41
nie robiłam jeszcze soji
angelika14 29.09.2011 19:12
ciekawy przepis na pewno wypróbuję
MAŁY 11.03.2011 10:36
smacznie
pacpaw 20.01.2011 00:45
no no toż to uczta a nie pasztet
ben-ka 29.12.2010 14:42
Dwie blaszki upiekłam i za szybko znikł:) bo podawałam go tez na gorąco z sosem.
MAR3STA 23.12.2010 21:23
super
MAŁGORZATA108 22.12.2010 17:09
Wygląda nieźle.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak