Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cielęce pomarańczowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dag
masło 5 dag
pomarańcze 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęce pomarańczowe

Z pomarańczy wyciskamy sok i mieszamy z 2 łyżkami wody. Mięso kroimy na 5 kotletów. Oprószamy solą, pieprzem i mąką. Smażymy na połowie masła, po 5 minut z każdej strony polewając sokiem pomarańczowym. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy resztę masła i soku z pomarańczy. Dusimy pod przykryciem 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 12.08.2010 15:36
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak