Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kurczaka i ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka ugotowana 30 dag
ryż 20 dag
por 20 dag
jaja 4 szt
śmietana 0,5 szklanki
masło 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kurczaka i ryżu

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem pokrojonych porów. Ugotowane mięso pokroić w kostkę, dodać do ugotowanego ryżu. Wsypać natkę pietruszki, wymieszać. Następnie dodać śmietanę, masło utarte z żółtkami i sztywno ubita piane, przyprawić do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej formy, zamknąć szczelnie i wstawić do garnka z wrzącą wodą, gotować pod przykryciem 45 minut (lub zapiec w piekarniku). Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 08.10.2016 21:25
Pewnie pyszna
Seba 15.04.2012 10:48
smaczna
mehia 02.02.2011 18:38
extra :)
mehia 02.02.2011 18:38
extra :)
Szarrikka 21.12.2010 22:28
Och! Palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak