Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1 szklanka
pieczarki 15 dag
kiełbasa krakowska 20 dag
śmietana 3 łyżki
mleko 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
jaja 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z kiełbasą

Ugotowany ryż wymieszać z groszkiem, pokrojoną w gruba kostkę kiełbasą i posiekanymi pieczarkami, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowany ryz wyłożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem przygotowanym z mleka, jaja i śmietany. Na wierzch położyć kawałki masła. Zapiec w piekarniku około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.10.2012 22:42
smaczny pomysł na obiad
Seba 06.04.2012 09:15
smaczny
Iwona51
Iwona51 21.02.2012 22:38
fajne
mehia 27.01.2011 13:30
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak