Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka migdalowe-ciasteczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 30 dag
cukru pudru 10 dag
masła 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka migdalowe-ciasteczka

Wykonanie:
Masło i cukier wymieszać mixerem, utrzeć żółtko z alkoholem, dodać do masy, na koniec dosypać uprzednio rozdrobnione i podpieczone na suchej patelni migdały.Ciasto delikatnie zarabiamy, formujemy wałeczki i wstawiamy na godzinę do lodówki
pokrojone w kopytka ciasteczka pieczemy na suchej blaszce w tem 220 C przez 12-15 min po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.03.2012 07:11
szybkie i smaczne
tomek18 24.02.2012 09:07
bardzo fajne
Krzysztof42 08.10.2011 18:10
super
Smakosz6 31.10.2010 18:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak