Kopytka migdalowe-ciasteczka

Kopytka migdalowe-ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    30 dag
  • cukru pudru

    10 dag
  • masła

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Masło i cukier wymieszać mixerem, utrzeć żółtko z alkoholem, dodać do masy, na koniec dosypać uprzednio rozdrobnione i podpieczone na suchej patelni migdały.Ciasto delikatnie zarabiamy, formujemy wałeczki i wstawiamy na godzinę do lodówki
pokrojone w kopytka ciasteczka pieczemy na suchej blaszce w tem 220 C przez 12-15 min po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

08.03.2012 07:11
szybkie i smaczne

tomek18

24.02.2012 09:07
bardzo fajne

Krzysztof42

08.10.2011 18:10
super

Smakosz6

31.10.2010 18:36
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat