Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe - przepis podstawowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyeczka
przyprawa uniwersalna
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe - przepis podstawowy

Kotlety schabowe myjemy i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką (dzięki temu kotlety nie będą wysychać przy smażeniu). Jajko roztrzepujemy w miseczce ze szczyptą soli. Maczamy kotlety najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju do czasu, aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 12.06.2013 23:16
Robię identycznie, a ostatnio pozwalam małej potłuc mięsko :) niech się uczy za młodu hehe
smakowita 19.05.2012 21:33
smaczne
Aleksandra45 03.04.2011 14:13
prosto i smacznie
Dorota76 04.03.2011 09:52
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak