Rosól z kluskami z wątroby

Rosól z kluskami z wątroby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    6 litrów
  • wątroba drobiowa

    500-600 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • mąka

    10 łyżek
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • koperek Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę myjemy, osuszamy i usuwamy z błonek. Kroimy w laski i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do wątróbki. Do masy dodajemy również jajko oraz mąkę i przyprawiamy do smaku - wszystko mieszamy. Rosół doprowadzamy do wrzenia i łyżeczka nabieramy porcje masy wątrobianej i wkładamy do rosołu. Gotowe kluseczki są wtedy kiedy wypłyną na wierzch, lekko mieszamy by sie nie posklejały. Podajemy z koperkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

16.01.2014 08:51
ciekawy pomysł

RenataZ-et

11.02.2013 21:45
Bardzo ciekawy pomysł na kluseczki

caralajna

04.09.2012 07:45
mniam

IlonaAlbertos

27.06.2010 10:10
Super przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat