Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 1 kg
kiełbasa zwyczajna 0;5 kg
marchew 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
suszone śliwki kalifornijskie 100 gr
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy 1 słoik
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
grzyby suszone 1 garść
kapusta biała 1.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

do garnka wlać wodę i podgotować kości kapustę pokroić dołożyć do wywaru z kośćmi gotować następnie obrać marchew zetrzeć na tarce dorzucić do kapusty pokroić śliwki i suszone grzyby oraz cebulę i kiełbasę i wszystko dodać do kapusty przyprawić do smaku z kości obrać mięso i włożyć do kapusty gotować tak długo na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka dodać koncentrat i gotować jeszcze ok 15 minut najlepszy jak bigos kilka krotnie odgrzejemy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jarek4 28.12.2010 12:39
super
mirosława4 26.12.2010 14:29
mniam pyszny bigosik
MAR3STA 25.12.2010 18:16
smaczny ten bigosik;)
Justyna70 25.12.2010 11:52
takiego bigosu jeszcze nie próbowałam! ja robię troszkę inaczej ale z chęcią bym skosztowała twojego! :)
Agnieszka172 21.12.2010 20:15
super, uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak