Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w pierzynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze pokrojone w plaste 6 szt
jajko 4 szt
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w pierzynce

Białka jaj ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Pomarańcze maczać w cieście i smażyć na złoty kolor, posypać gotowe cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 28.12.2010 11:36
ciekawy przepis
magical66 26.12.2010 14:15
fajny przepis
matii6 22.12.2010 19:34
ciekawe,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak