Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztany fasolowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 750 g
aromat waniliowy
starta czekolada do obtoczenia
fasola biała 0,5 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztany fasolowe

Obraną ze skórki fasolę, przetrzeć przez sito. Cukier wymieszać z 4 łyżkami przegotowanej wody, podgrzewać do uzyskania gęstego syropu. Syrop zmiksować z fasolą i aromatem. Formować niewielkie kulki i obtaczać w czekoladzie. Odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak