Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kwaszonej kapustyz ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 4 szt
rosół 2 szklanki
olej 1 łyżka
kiełbasa 20 dag
kminek 1/4 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku
kapusta kwaszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kwaszonej kapustyz ziemniakami

Do garnka wlać rosół, dodać 2 szklanki wody, utarte warzywa, kwaszoną kapustę, kminek i liść laurowy. Posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę zrumienić na oleju, dodać do zupy, gotować pod przykryciem 20 minut. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.04.2013 22:26
pyszny kapuśniaczek
Kopiko1983 28.08.2011 20:14
Pychta!
MAR3STA 27.02.2011 10:25
świetny kapuśniak;)
Margo1 05.01.2011 11:40
też lubię taki , dawno nie robiłam muszę zrobić
Iwona51
Iwona51 21.12.2010 20:46
lubię kwaśne zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak