Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty cukrowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty cukrowej

Składniki:
• 50 dag kapusty cukrowej
• sól
• 3-4 łyżki oleju
• sok z kwaszonych ogórków
• cukier natka pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sposób wykonania:
Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą.
Odstawić na chwilę by zmiękła, wówczas skropić ja sokiem z buraków wymieszanym z cukrem oraz polać olejem.
Przełożyć do salaterki, posypać szczypiorkiem i udekorować natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak