Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI Z TUŃCZYKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 DAG
jajko 2 SZT
mleko 0,25 LITRA
sól 0,5 ŁYŻECZKI
olej do smażenia 0,2 LITRA
tuńczyk kawałki w oleju 5 PUSZEK

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z TUŃCZYKIEM

Z mąki, jajek, mleka i soli wyronić ciasto. Odstawić na ok. 30 minut, następnie wymieszać z oliwą z oliwek i smażyć w oleju z dwóch stron na rozgrzanej patelni. Gdy ciasto naleśnika będzie ścisłe zdjąć z patelni. Tuńczyka wyjąć z puszki i rodrobnić widelcem. Uzyskaną masę zawinąć w naleśnik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.04.2012 12:12
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak