Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne pieczarki nadziewane

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 6 szt
jajko 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka w/g uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne pieczarki nadziewane

Pieczarki obrać i odciąc trzonki ,pozostawic kapelusze. Korzonki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i przyprawić. Na patelni dusić 10 min. Ugotowane 3 jajka na twardo pokroic w kostkę i wymieszać z pieczarkami. Do kapeluszy nałożyć farsz i pozostałe jajka surowe rozbić i obtoczyć nafaszerowane pieczarki w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z czterech stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak