Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
masa
twaróg 50 dag.
sok z cytryny
skórka z cytryny
cukier 6 łyżek
kremówka 1 szkl.
brzoskwinie
mąka ziemniaczana 1 lyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Osączyć brzoskwinie, kompot przelać do garnka. Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, odstawić na 20-30 min. do spęcznienia. Później naczynie z żelatyną wstawić do gorącej wody, dodać 4-5 łyżek kompotu z brzoskwiń i ogrzewać, mieszając aż żelatyna się rozpuści. Ser wymieszać z cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny, ubijać mikserem aż masa stanie się puszysta. Śmietanę ubić na sztywno, dodać razem z do masy serowej. Przełożyć masę do tortownicy. Ułożyć pokrojone owoce. Można zalać galaretką lub do garnka z kompotem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z dwoma łyżkami kompotu, postawić na ogień i gotować do momentu wrzenia. Lekko przestudzić i polać delikatnie owoce. Wstawić sernik do lodówki. Smacznego !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 02.01.2012 13:31
super, uwielbiam serniki na zimno
RenataZ-et 09.03.2011 19:41
Baaaardzo lubię taki sernik na zimno
accee 22.12.2010 22:18
Palce lizac
alaaa 21.12.2010 18:59
taki sernik to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak