Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością 30 dkg
kapusta 1/2 glówki
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
olej do smażenia
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kapusty

Mięso ( skrzydełka, żeberka itp)rumienimy na oleju w rondlu. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, przesmażamy. Wlewamy szklankę wody , wkładamy listek laurowy i po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, przykrywamy. Dusimy 10 min skrzydełka, żeberka - 20. W międzyczasie szatkujemy kapustę. Wkładamy ją do rondla, solimy , dosypujemy kucharek i majeranek, dolewamy wody. Dusimy ok pół godziny, do miękkości mięsa. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki. Wyjmujemy miękkie mięso i wrzucamy ziemniaki, mieszamy co jakiś czas. Mięso oddzielamy od kości i kroimy. Wrzucamy i gotujemy do miękkości ziemniaków. Możemy odgrzewać dowolną ilość razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.09.2013 01:46
bardzo smaczne jedzonko
malaczarna23 09.04.2012 10:36
smaczne
Adamorek 29.03.2012 20:16
może być niezła ta rynienka
m1monika 02.01.2011 16:38
wygląda super!!!
Mati13 23.12.2010 10:47
na pewno by mi smakowala:)
wiola333 21.12.2010 18:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak