Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szkl.
mąka ziemniaczana 0,5 szkl.
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jaja 6 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy
olej 6 łyżek
ocet 2 łyżki
olejek cytrynowy
polewa czekoladowa
cukier 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać margarynę i resztę składników wymieszać. Białka ubić z odrobiną cukru(wziąć ze szklanki). Delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni w czasie 50 minut. Ostudzoną babkę polać roztopioną polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 04.02.2012 10:56
babka zawsze pyszna :)
kamyk 28.01.2012 17:22
pycha
Sylwia56
Sylwia56 02.10.2011 12:44
pycha
Tomasz17 09.07.2011 21:31
uwielbiam
marchewka 27.06.2011 23:38
bardzo lubię
owca441 31.03.2011 21:51
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak