Zupa z czarnych porzeczek z jabłkami

Zupa z czarnych porzeczek z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • czarna porzeczka

    0,5 kg
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    1,5 szklanki
  • cukier

    do smaku
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w cząstki, zalać wodą i ugotować do miękkości. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do jabłek, zagotować. Wsypać czarne porzeczki a gdy się zagotują, zmiksować. Przyprawić do smaku cukrem, wlać śmietanę ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

23.07.2013 07:34
apetyczna zupka

M. Monroe

28.12.2012 00:11
oj owoce w zupce to nie dla mnie ... kompot tylko w szklaneczce Moja Droga ;)

wojr63

01.04.2012 10:47
lubię jeść latem takie owocowe zupy

Angelika10

29.01.2012 20:42
Musi by? fajna.

Iwona51

15.12.2011 10:30
ciekawe jak smakuje

Emilia22

21.12.2010 17:59
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat