Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z cielęciny z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
włoszczyzna 70 dag
pieczarki 30 dag
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z cielęciny z pieczarkami

Pokrojone na porcje mięso gotować w osolonej wodzie około 0,5 h. Następnie dodać pokrojone warzywa i ugotować do miękkości. Drobno poszatkowane pieczarki zrumienić na maśle, oprószyć mąką, wymieszać. Podlać wywarem z mięsa i dusić około 15 minut. Po kwadransie do pieczarek włożyć mięso i gotować kilka minut. Odstawić, wlać śmietanę, przyprawić do smaku, dodać posiekana zieleniną i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.06.2013 23:49
dobre danie
Iwona51
Iwona51 03.07.2011 13:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak