Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
pomidory 4 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
marchewka 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
seler 1/2 szt
ser żółty 250 gram
makaron spagetti 300 gram
fasolka szparagowa (mrożona) 300 gram
masło 2 łyżki
przyprawa kucharek jesienny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z warzywami

Makaron spagetti ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa, fasolkę, pieczarki i szczypiorek od dymki pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić jarzyny i dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Pomidory pokroić na ćwiartki - udusić na maśle i przetrzeć przez sito. Dodać do warzyw. Połączyć z koncentratem pomidorowym, przeciśniętym czosnkiem i przyprawą.
Dolać 1/4 szklanki wody. Całość gotować ok. 10 minut. Na ugotowany makaron nałożyć gęsty sos.
Żółty ser zetrzeć i posypać nim spaghetti, oprószyć bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.01.2011 09:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak