Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflety truskawkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 300 gram
białka jajek 3 szt
cukier kryształ 60 gram
cukier puder 120 gram
sok z cytryny 2 łyżki
margaryna do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Suflety truskawkowe

Truskawki umyć, odsączyć i odszypułkować. Zmiksować, a następnie utrzeć z cukrem kryształem i sokiem z cytryny. Białka ubić, pod koniec dodając cukier puder. Pianę wymieszać z musem. 4 żaroodporne foremki wysmarować margaryną, napełnić masą i posypać cukrem pudrem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec 25 minut.

Na wierzchu można udekorować płatkami migdałów :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.10.2011 20:10
super
Emilia22 21.12.2010 18:02
super
suzana 21.12.2010 16:51
pychota to musi byc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak