Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 6 szt
szpinak 40 dag
czosnek ząbki 1 szt
orzechy włoskie 5 dag
papryka mielona do smaku
oregano do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane szpinakiem

Pomidory umyć, obciąć czubki, wydrążyć miąższ, wnętrze oprószyć solą. Szpinak blanszować 2 minuty w osolonej wodzie, osączyć, posiekać. Do szpinaku dodać ryż, posiekane orzechy, rozgnieciony czosnek, paprykę mieloną oraz oregano i pieprz, wymieszać. Pomidory włożyć do naczynia żaroodpornego, napełnić farszem, przykryć czubkami. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 22.03.2012 19:49
świetny pomysł...w sezonie wypróbuję bo wtedy najbardziej smakują mi pomidory:)
Małgosia6 16.12.2011 21:19
pyszne pomidorki
mehia 19.04.2011 18:48
orgyginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak