Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 15 dag
kefir 150 ml
jaja 4 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny z pieczarkami

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić posiekana cebulkę, lekko zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Masło stopić, zmieszać z mąką, żółtkami i kefirem, posolić. Białka ubić na sztywna pianę, dodać do ciasta, wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlewać po chochelce ciasta. Gdy spód się zetnie, wierzch posypać farszem pieczarkowym. Po 2 minutach odwrócić placek i usmażyć drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.02.2013 09:37
pyszne
Wafelek2601 19.10.2011 09:40
smaczny obiadek
mehia 24.04.2011 22:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak