Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik dukana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
skrobia kukurydziana 4 łyżki
aromat migdałowy 5 kropli
mleko 1 szklanka
twaróg 800 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik dukana

Twaróg zmielić przynajmniej dwa razy,po zmieleniu dodać do niego 6 żółtek,cukier,skrobie i aromat,wymieszać mikserem.Dodać mleko ponownie wymieszać,ubić białka,dodać do wcześniej przygotowanej masy,delikatnie wymieszać.Przelać do formy,wyłożonej papierem do pieczenia,piec w 180st,C.przez 60,70min..Po upieczeniu i wystygnięciu schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika 03.04.2023 18:03
A jaka i ile tej skrobi?
Doradca Smaku 04.04.2023 12:07
zgodnie z podanymi składnikami - 4 łyżki skrobi kukurydzianej
adam1f 11.12.2012 00:36
dobry
anika711 29.08.2012 09:36
jak ładnie wyrósł!
Pacia 14.09.2011 09:12
super-muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak