Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 3 litry
boczek 30-40 dag
ogórki kiszone 5 sztuk
mąka 2 łyżki
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z boczkiem

Ogórki ścieramy na tarce o średnich oczkach następnie wrzucamy do gotującego się wywaru warzywnego. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni by się zarumienił. Dodajemy do wywaru. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą i dodajemy do zupy. Koperek myjemy a następnie drobno siekamy i wrzucamy do garnka. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.06.2013 09:57
Do ogórkowej nie dodawałem boczku, więc koniecznie muszę spróbować, bo lubię boczek w zupie
caralajna 23.09.2012 06:04
pyszna
RenataZ-et 18.08.2012 07:42
Szybka i zdrowa
bami 06.04.2012 19:50
Ogórkowa - pycha! :)
agnieszka214 15.09.2010 09:21
szybkie
IlonaAlbertos 26.06.2010 12:01
Coś pysznego, szczególnie ze względu na posmaczek boczku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak