Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żydowski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 1 słoik
papryka czerwona 2
marchewka 4
cebula biała 4
olej 1/2szkl
woda 6łyżek
ocet 6łyżek
keczup łagodny 6łyżek
sól do smaku
przecier pomidorowy 1słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żydowski

Ogórki,cebulę i marchewkę pokroić w plastry.Paprykę pokroić w drobną kostkę.Na oleju podmażyć cebulę,dodać marchew,paprykę i ogórki.Chwilę podsmażyć.Następnie wlać ocet i wodę.Dusić pod przykryciem aż warzywa będą mięciutkie.Doprawić solą i cukrem według uznania:)
Sos idealny do ryby.Szczerze polecam.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 22.10.2013 19:35
bardzo ciekawy pomysł na sosik
David 01.03.2013 11:06
super przepis
traktorek 21.07.2012 21:04
ciekawy
Wacław 17.07.2012 10:14
pycha sos !
dorotka0000025 12.06.2012 14:07
ciekawy przepis
dorotka0000025 12.06.2012 14:07
ciekawy przepis
edi 28.05.2012 11:50
ciekawy
Seba 17.04.2012 09:17
pycha
Wafelek2601 15.03.2012 10:55
smaczny
olkaaa 12.03.2012 07:43
extra
caralajna 11.03.2012 09:51
dobry sos
Dorian 13.02.2012 08:22
super smaczny
Ela15 19.12.2011 10:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak