Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane orzechami i zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
masło 1 łyżka
orzechy włoskie 4 łyżki (posiekane)
cynamon 1 łyżka
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane orzechami i zapiekane

Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z góry gniazda nasienne - uważać przy tym, żeby nie przedziurawić owoców. Posiekane orzechy wsypać na rozgrzaną patelnię, dodać miód, masło, cynamon i podgrzewać stale mieszając ok. 2-3 minuty. Jabłka napełnić farszem. Formę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć jabłka otworami do góry. Rozgrzać dobrze piekarnik do 180\'C. Piec na środkowej półce ok. 40 minut.
Podawać gorące z ułożoną na wierzchu bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.01.2012 23:33
Słodkie, ale dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak