Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety rybne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożonych filetów z mintaja 50dag
CZERSTWA BULKA
mleko 250ml
jajko 4
natki pietruszki 1/2 peczka
sól, pieprz
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety rybne

rybe rozmrazamy i myjemy.
mielimy 2 razy. bulke moczymy w mleku odciskamy,
natke pietruszki myjemy siekamy .mase rybna mieszamy z pietruszka i jajkami , doprawiamy sola i pieprzem i wyrabiamy . formujemy pulpety, obtaczamy w mace i gotujemy a lekko osolonej wodzie az wyplyna na powierzchnie ok.5 min. pyszne do ziemniaczkow i np do sosu pomidorowego. mozna je usmazyc jak kotlety jak ktos lubi:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 25.05.2011 16:51
extra
Teresa19 08.04.2011 08:15
Fajne.
Ania67 06.04.2011 23:43
smakowite
agata1722
agata1722 29.03.2011 08:53
bardzo dobre
Natalia/tubisiek 10.03.2011 12:28
na pewno smaczne!
Kate131 23.12.2010 10:30
świetne
Emilia22 21.12.2010 18:05
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak