Babka Babci

Babka Babci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • mąka tortowa

    20 dag
  • cukier

    20 dag
  • mąka ziemniaczna

    15 dag
  • proszek do pieczena

    1 łyżeczka
  • jaja

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem i dodawanymi stopniowo żółtkami jaja. Następnie wymieszaj mąkę ziemniaczana z przesianą mąka pszenną oraz proszkiem do pieczenia i wsyp do wcześniej utartej masy-dokładnie wymieszaj. Białka jajek ubij na sztywna pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka formy przelej ciasto i piecz w 180 stopniach przez 40 do 50 minut.

Na babkę możesz wylać polewę czekoladowa, która podam w kolejnym przepisie .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

07.10.2011 13:05
Babci ciasta wszystkie są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat