Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez na zasmażce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 szkl
mąka 2 łyzki
żółtko jajek 2 szt
masło 2 łyzki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 150 ml
sól do smaku
musztarda 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez na zasmażce

Masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę, wymieszać, zagotować. [nie rumienić] Do zasmażki wlać rosół i sok z cytryny, wymieszać i zagotować, ostudzić. Do zimnego sosu dodać żołtko i musztardę utrzeć wlewając powoli oliwę. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem.Używać do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.11.2013 17:38
Takiego nie robiłam.
olkaaa 28.06.2012 08:42
dobry przepis
Motorek 25.06.2012 10:37
extra
halinka1011 21.12.2010 08:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak