Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z kani

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 5 szt
mąka 3 lyżki
masło 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z kani

Kapelusze kani obrać ze skórki i obgotować w osolonej wodzie,odcedzić, wystudzić.Zimne obtaczać w mące i smażyć z obu stron na masle. Posypać serem i włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika . Podawać do ziemniaków, jajek i surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.05.2013 10:13
smaczne danie
Monika193
Monika193 19.07.2011 22:13
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 24.06.2011 14:19
pycha
halinka1011 21.12.2010 08:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak