Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z malin

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 50 dag
cukier puder 4 lyżki
białko 6 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyzki
sok z cytryny 1 łyzka
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z malin

Maliny przetrzeć przez geste sito. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i pozostawić na 10 minut, następnie podgrzewać aż się rozpuści, ostudzić. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać żelatynę i przecier z malin. Wymieszać. Wyłożyć do salaterek, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.06.2012 09:18
super
zuzanna_z 18.03.2012 16:09
super
anulka69 02.03.2012 09:06
smaczny
Pacia 15.08.2011 10:47
fajne:)
mehia 25.05.2011 21:56
pyszny
bami 21.12.2010 10:59
To musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak