Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czekolada tabliczka 1 szt
śmietana kremówka 20 dag
cukier 2 łyżki
spirytus 1 łyżka
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy krem

W garnuszku rozpuścić czekoladę. Śmietanę ubić. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek powoli wlewać rozpuszczoną, ciepłą czekoladę. Gdy masa przestygnie, dodać ubitą śmietanę, spirytus i ubitą z białek pianę, wymieszać. Przelać do pucharków i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.07.2012 11:01
rewelacja
MAR3STA 20.12.2010 21:50
pyszny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak