Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
szalotka 2 szt
czosnek ząbki 1 szt
wino białe 100 ml
bulion drobiowy 150 ml
kalafior 20 dag
seler naciowy 20 dag
olej 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka

Mięso umyć, pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekane szalotki, rozgnieciony czosnek, zrumienić. Włożyć pokrojone mięso, obsmażyć, zalać winem i zagotować. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Kalafior podzielić na różyczki, seler pokroić na małe kawałki, dodać do mięsa, zalać bulionem drobiowym i dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 31.01.2014 07:51
smakowite danie
Bernadeta1 23.10.2013 00:10
lubię taki gulasz podawany z ryżem
Iwusia 30.08.2012 23:12
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak