Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 1/2 kg.
cukier 2 łyżki
olej 1/3 szkl.
ocet 1/4 szkl.
koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
cebula 30 dkg.
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
rodzynki
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z rodzynkami

W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać cukier. Chwilę smażyć mieszając.
Dodać ocet, liść laurowy, ziele, przecier pomidorowy, wymieszać i dusić 20 min.Zdjąć z ognia, dodać gorczycę, rodzynki i wystudzić.
Wymoczone śledzie pokroić w kawałki i układać warstwami na przemian z cebulą. Odstawić na 1-2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.02.2013 08:50
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak