Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kalarepki Babcigramolki :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepki 4 szt
mięso mielone 4 łyżki
cebula 1/2 szt
olej 2 łyzki
masło 1 łyzka
mąka 2 łyżeczki
koper pokrojony 4 łyzki
bulion cielęcy 1 kostka
słodka śmietanka 1/2 szklanki
sól - do smaku
pieprz mielony - do smaku
woda 4 szklanki
ryż 4 (ugotowany na pół miękko)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kalarepki Babcigramolki :

Kalarepki obrać i wydrążyć łyżeczką środki. ( wydrążone kawałki użyć do zupy jarzynowej ). Mięso , ryż, podsmażoną na rumiano na 1 łyżce oleju cebulę, 1 łyżkę kopru wymieszać . Doprawić solą i pieprzem .Nadziać kalarepki. Włożyć do średniej wielkości garnka . Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową . Dusić 30 minut od zagotowania. W małym garnuszku rozgrzać pozostały olej z masłem. Wsypać mąkę . Rozprowadzić śmietanką i wywarem w takiej ilości by sos miał pożądaną gęstość. Wsypać koper . Zagotować . Doprawić sos do smaku. Podawać kalarepki z ziemniakami puree i sosem koperkowym lub same z sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 24.03.2011 21:20
ciekawy przepis
teresa18 17.02.2011 17:32
piękne i pyszne
Anita21 27.01.2011 12:22
mmmm :)az glodna sie zrobiłam
Henryka2 27.12.2010 17:49
Ciekawy pomysł!
Katarzyna/kate1980 23.12.2010 23:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak