Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
śmietana 70 ml
jaja 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 0,5 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z grzybami

Na oliwie zrumienić drobno posiekaną cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki. Smażyć aż wyparuje cały płyn, doprawić do smaku, wystudzić. Jajka rozbełtać ze śmietaną i tymiankiem. Gotowe ciasto francuskie przełożyć do okrągłej formy, nałożyć farsz pieczarkowy i zalać sosem z jajka i tymianku. Oprószyć solą i pieprzem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 04.09.2012 10:43
super
ankaryba 13.06.2012 08:27
smaczna :-)
Katarzyna59 07.06.2012 14:38
super
Motorek 15.04.2012 15:01
pycha
Monika193
Monika193 21.02.2011 10:24
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak