Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dag
masło 1 łyzeczka
śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyzki
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa z ryżem

Warzywa pokroić i ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem masła.gdy warzywa zmiekną, odcedzić. Ze śmietaną połączyć zółtka , wymieszać i połączyć z wywarem. Zupę przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem, posypać natką pietruszki. Podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.02.2013 08:55
oo coś nowego;]
Iwusia 02.08.2012 21:54
ja również lubię takie zupki :)
IlonaAlbertos 27.06.2012 21:55
Lubię takie zupy.
iwona332 22.04.2011 10:33
super
mehia 28.01.2011 14:51
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak